Vilket kök ska du köpa?

februari 26, 2016

Modernt kök

Om du har tänkt renovera köket så har du säker också letat lite inspiration och då har du säkert sett hur många olika köksleverantörer det finns i Sverige. Själv känner jag till ett 20 tal olika leverantörer och alla erbjuder olika priser, luckor och mått. I det här inlägget tänkte jag skriva lite om några av dessa köksleverantörer och vad de kan erbjuda och vilka för och nackdelar det olika leverantörerna har.

Köksleverantörer

Novaflex

– Novaflex erbjuder ett brett sortiment av köksluckor och stommar samt kompletta kök! Något som är rätt unikt med Novaflex är att de erbjuder måttanpassade kök, så om du har några konstiga mått kan Novaflex erbjuda ett helt kök efter dina mått och på så sätt kan du slippa en massa extra renoveringsarbete som att riva vägar eller flytta fönster. Något som Novaflex också erbjuder är ”luckbyte”.

Ett luckbyte fungerar på så sätt att ni använder er nuvarande planlösning och era gamla stommar, (Det går så klart att även byta stommarna om ni vill det.) så istället för att riva ut hela köket så får ni köksluckor som är måttanpassade efter ert nuvarande kök och stommar. Ett luckbyte är ett bra och kostnadseffektivt sätt att renovera köket på och ni slipper en massa renoveringsarbete, samtidigt som ni får ett nytt kök.

Köksinredning

Kök från Novaflex

Att renovera hela köket med allt vad gäller att riva och bygga upp det nya köket, brukar ta 3 till 4 veckor och då har ni ingen tillgång till köket. Medans ett luckbyta tar ungefär en dag, beroende på hur stort ert kök är och om ni anlitar en hantverkare. Att bara byta köksluckorna är dessutom avsevärt mycket billigare jämfört med att byta hela köket.

Tänk så här innan ni bestämmer er om hur ni ska renovera köket:

  • Är ni nöjda med hur köket ser ut idag? Kanske vill ni ända något skåp, men inte alla? Vill ni ha nya och moderna vitvaror? Om svaret är ”Ja” på dessa frågor, då kanske ni ska överväga ett luckbyte, något som Novaflex kan hjälpa er med.

Om ni är nöjda med ert nuvarande kök så hjälper någon av Novaflex återförsäljare er med att få fram nya köksluckor och stommar som passar ert nuvarande kök. Sen kan du använda pengarna du spara till att köpa nya vitvaror och kanske en ny bänkskiva.

Ett helt nytt kök kan kosta allt mellan 70 000 till 350 000 kr, medans ett luckbyte brukar kostar mellan 15 000 – 50 000 kr. Då förstår du nog hur mycket pengar du kan spara på att göra ett luckbyte. Är du däremot inte nöjd med ditt nuvarande kök eller om det har börjat gå i sönder, då bör du välja att köpa ett helt nytt kök.

Novaflex - https://novaflex.se

Ballingslöv

– Ballingslöv erbjuder ett väldigt stort utbud av kök, köksluckor, badrum och förvaring! Ballingslöv är en av Sveriges största köksleverantör och har ett av marknadens bredaste sortiment av luckmodeller, träslag, färger, skåpsvarianter, inredningar och tillbehör. Ballingslöv har även ett stort antal återförsäljare som stärker sig över hela Sverige från Ystad till Kiruna!

Mobalpa

– Mobalpa är ett Franskt kökstillverkare och som är väldigt stora i Frankrike och övriga Europa. Mobalpa har idag 3 produktionsställen i Frankrike som sysselsätter mer än 1000 anställda. Mobalpa har redan tillfredsställt mer än en miljon kunder med fullständigt personanpassade kök.

Tyvärr verkar det som Mobalpa har minskat antalet återförsäljare i Sverige, så det kanske kan vara svårt att hitta en återförsäljare i närheten av där du bor.

© Copyright 2021 Milladoiro.com