Inköp av vinkyl till köket

oktober 19, 2015

Igår var jag och hämta en vinkyl till vårt nya kök. Vi har länge velat ha en vinkyl i köket och vi designa även köket så att det skulle vara enkelt att sätta in en vinkyl i framtiden. När vi köpte köket så var det möjligt för oss att få vissa skåp special byggda vilket gjorda att vi beställde ett högskåp med tre luckor, tanken var att vi skulle ha möjlighet att sätta in en vinkyl i mitten av skåpet och nu har vi äntligen varit och hämtat vinskåpet vi beställde.

Vinskåpet vi köpte kommer ifrån ett företag i Helsingborg vid namn Kitchenline och skåpet är från deras egna serie av vinskåp – CAVA by Kitchenline.

Skåpet i fråga som vi valde är CAVA 56BI LARGE och har plats för 42 st vinflaskor. Skåpet fanns i två olika färger men vi valde rostfritt då vi har ett vit högblankt kök.

Ända sedan vi renovera köket så har vi letat efter ett vinskåp, men vi hade några krav som till exempel att det skulle få plats i högskåpet samt att vinskåpet skulle ha två temperaturzoner. Jag vet inte hur många olika vinskåp vi har tittat på och jämfört, men ett problem med dessa skåpen har varit att de har bara haft en temperaturzon.

Det finns två typer av skåp man kan förvara sina viner i, det första är ett vanligt vinskåp som ser till att hålla en konstant temperatur, men finns det också vinskåp som har 1 till 2 temperaturzoner och dessa skåp brukar ha bättre kontroller när det gäller att hantera temperaturen.

Skillnaden är att i ett vinskåp med en temperaturzon är bäst lämpat som serveringsskåp och i dessa skåp har man bara viner som man planerar att dricka inom den närmast tiden.

Sen finns det vinskåp där du har fler temperaturzoner och dessa är bäst om du till exempel vill kunna lagra några viner under en lägre tid. Eller som det egentligen är tänkt att användas som, vita och röda vinner förvarade var för sig i olika temperaturer. Till exempel så vill man oftast ha en lägre temperatur på vita viner (5°C–10°C) när man serverar dessa och röda viner ska ha en något högre temperatur (10°C–18°C).

Och det är just detta CAVA 56BI LARGE klara och det var därför vi valde detta skåpet. Så just nu har har vi röda viner i toppen och vita viner i bottnen.

Ett sista tips för att få förlängd garanti!

De flesta känner nog till detta, men för er som inte känner till det kanske kan ha nytta av tipset i framtiden om ni ska köpa egna vitvaror eller hemelektronik.

Jag är säker på att de flesta känner till att man får extra säkerhet om man betalar en resa med ett kreditkort.

Ofta handlar det om att man kan få tillbaka pengarna om något skulle hända som att resan till exempel skulle blir inställd. Anledningen till att det fungerar på detta sättet är att vissa kreditkortet erbjuder en reseförsäkring och att man då kan ställa sina krav på kreditkortsföretaget och inte reseföretaget.

På samma viss som att man använder ett kreditkort för att betala sin resa så kan man använda det för att betala sina vitvaror och hemelektronik. Garantin på de flesta vitvaror är ett år, men genom att betala med ett kreditkort så kan man enkelt förlänga garantin ytterligare ett år!

Så ska du köpa nya vitvaror i framtiden? Använd ditt kreditkort när du betalar och skulle du inte ha något kreditkort så kan oftast butiken hjälpa till att ordna detta. Själv hitta jag ett kreditkort som passa mina behov via: https://kreditkarma.se/kreditkort/

© Copyright 2021 Milladoiro.com