Färdigpackad matkasse, vilka fördelar finns det?

februari 10, 2015

Om du inte tidigare köpt en matkasse så kommer du upptäcka att där finns ett stort antal matkassar att välja mellan, detta gjorde det så klart väldigt svårt att veta vilken matkasse jag skulle köpa. Men när jag satt och sökte efter olika matkassar hitta jag en hemsida som jämför några av dem mest populära matkassarna på den Svenska marknaden. Hemsidan jag hitta är Matkassarna.com och om du besöker matkassarna.com/matkasse/ kan du enkelt välja bland ett stort antal matkassar. Du kan även läsa om varje matkasse och vilken typ av mat varje matkasse erbjuder. Sidan erbjuder även en jämförelse tjänst där du kan se vad som skiljer sig i dem olika matkassarna.

Fördelar med en färdigpackad matkasse

Den största fördelen jag kan se med en färdigpackad matkasse är så klart att du själv slipper åka och handla. En annan fördel är att med varje matkasse får du även färdigplanerade recept som är tänkta att användas med råvarorna du får i matkassen.

Recepten är utformade så att det ska vara enkelt att laga god och nyttig mat. Kanske tycker du det är svårt att laga mat eller så gillar du helt enkelt inte att laga mat. Men med recepten du får i matkassen kommer du få inspiration att testa nya måltider och eftersom alla middagarna är väldigt lätt lagade så kommer även du som tycker det är svårt att laga mat att kunna laga god mat.

Populära matkassar

Eftersom utbudet av färdigpackade matkassar är väldigt stort så kan det vara svårt att veta vilken matkasse du ska välja. Därför tänkte jag här skriva lite information om några populära matkasseföretag.

Linas Matkasse

Linas Matkasse är förmodligen ett av dem mest populära matkasseföretagen i Sverige och du har säkert sett någon av deras TV-reklamer. Linas Matkasse erbjuder just 5 olika matkassar där du kan välja mellan att få 3 till 5 middagar som räcker till 2 – 4 personer.

Något som är väldigt bra med Linas Matkasse är att som ny kund har du möjlighet att testa någon av deras matkassar till nästan halva priset genom deras prova-på erbjudande som gäller alla nya kunder.

Middagsfrid

Ett annat populärt matkasseföretag är Middagsfrid. Precis som Linas Matkasse så erbjuder Middagsfrid 5 olika matkassar och du kan få dem med 3 – 5 middagar. Hos Middagsfrid kan du även som ny kund köpa en matkasse till priva-på-pris. Själv valde jag att testa den Mellanstora Matkassen som i vanliga fall kostar 695:- men som ny kund fick jag möjlighet att testa matkassen för 399:-

Tasteline

Tasteline.com är en av Sveriges ledande receptsajter och utöver att erbjuda recept så erbjuder dem även färdigpackade matkassar. Idag kan du välja mellan 3 olika matkassar. Om du vill ha fler alternativ kan du också köpa din matkasse via Mathem som är Tastelines samarbetspartner och erbjuder 5 matkassar från Tasteline. Precis som dem andra matkasseföretagen så erbjuder Tasteline dig möjligheten att testa den första matkassen till nästan halva priset.

Varför valde jag Middagsfrid?

En stor anledning till att jag valde Middagsfrid beror på att dem erbjöd prova-på-pris till nya kunder. Detta gilla jag eftersom jag aldrig tidigare testat en färdigpackad matkasse så jag ville gärna testa hur hela konceptet fungera.

Själv valde jag den Mellanstora Matkassen från Middagsfrid. I matkassen får man 3 middagar som räcker till 4 personer. Detta passa mig perfekt eftersom jag gärna vill ha lite flexibilitet när det kommer till kvällsmaten.

Så nu efter att ha testat en färdigpackad matkasse, skulle jag rekommendera det till någon annan?

Själv gillar jag konceptet med tanke på att man sparar rätt mycket tid då man inte behöver åka till matbutiken för att handla. Dessutom gillar jag att man får hjälp med att planera veckans middagar.

Dock om jag ska nämna något som jag tror att vissa kan anse är lite negativ, så är det priset. Själv tycker jag att 695:- är ett rimligt pris med tanke på hur mycket tid man faktiskt sparar då du inte behöver åka och handla. Samtidigt tror jag att vissa kan reagera på att man får betala 695:- för 3 middagar. Men det är upp till var och en att bedöma hur mycket det är värt att få lite extra tid över som man till exempel kan spendera med familjen.

© Copyright 2021 Milladoiro.com